Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
14.06.2011  

Sprejem ob dnevu državnosti v slovenski rezidenci v Herzliyi Pituach

Vabilu veleposlanika mag. Borisa Soviča in soproge Ane Sovič na sprejem ob dnevu državnosti v slovenski rezidenci v Herzliyi Pituach se je odzvalo 280 gostov, med njimi tudi častnika v slovenskem kontingentu v UNTSO majorka Karin Samec in stotnik Peter Saje.

Veleposlanik mag. Boris Sovič je v svojem nagovoru posebno pozornost posvetil 20 letnici samostojnosti in opisal prizadevanja za slovensko državo in njene dosežke. Podrobneje je opisal sodelovanje med Slovenijo in Izraelom, ki je v zadnjih letih doživelo precejšen razmah zlasti na političnem, gospodarskem in znanstveno-tehničnem področju. Izraelski minister Stas Misezhnikov je v svojem sporočilu čestital Sloveniji ob 20 letnici samostojnosti in spomnil na to, da je bilo že zelo zgodaj vzpostavljeno tesno sodelovanje med republiko Slovenijo in Državo Izrael.

Nives Sovič je na flavto zaigrala himni Republike Slovenije in Države Izrael. Sprejem je finančno podprla Luka Koper, povezovala pa pooblaščena ministrica Andreja Horvat.

Ob tej priložnosti je bila pripravljena razstava izbranih fotografij Slovenije iz fototeke Slovenske turistične organizacije na www.slovenia.info.