Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
11.08.2021  

Covid-19: informacija glede možnosti potovanja v Izrael

Tuji državljani potrebujejo za vstop v Izrael predhodno dovoljenje Uprave za prebivalstvo in imigracijo ali Ministrstva za zunanje zadeve Izraela. Slovenski državljani lahko zaprosijo za dovoljenje na Veleposlaništvu Države Izrael na Dunaju ali prek spletne strani Ministrstva za zunanje zadeve Izraela: https://govforms.gov.il/mw/forms/knisalisrael@mofa.gov.il#!requestDetails.

Dovoljenje za vstop v Izrael se lahko izda za obiske ožjih sorodnikov, tuje študente na izmenjavi ali študiju v Izraelu, tuje eksperte, poslovneže in zaposlene delavce, kulturnike in profesionalne športnike, prostovoljce v socialnih storitvah in kmetijstvu, paciente, ki potujejo na nujno zdravljenje, verske delavce, diplomate in tuje novinarje. Turistična potovanja v Izrael zaenkrat niso dovoljena. Celotna informacija je na spletni strani:
https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020

Potniki morajo za vstop v Izrael predložiti negativen PCR test na Covid-19, ki ne sme biti starejši od 72 ur, in potovalno zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške zdravljenja zaradi Covid-19. Vsi potniki, ki potujejo v Izrael, se morajo v 24 urah pred potovanjem registrirati prek spletne strani: https://www.gov.il/en/service/request-entry-to-israel-covid19 Ob vstopu v Izrael morajo potniki opraviti ponoven PCR test na letališču.

Od 16. 8. 2021 ob prihodu v Izrael iz Slovenije velja obveznost 7-dnevne karantene s testiranjem na 7. dan karantene ob pogoju, da je test negativen.

Potniki za izstop iz Izraela prav tako potrebujejo negativen PCR test, opravljen v zadnjih 72 urah, ali izraelsko potrdilo o cepljenju oz. prebolenju Covid-19.

Več informacij:
www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020
www.gov.il/he/departments/publications/reports/a_policy_of_arrival_to_the-state_of_israel_during_the_covid_19
www.gov.il/en/departments/air-travel-covid19-israel
govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en