Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
04.11.2015  

Zakonodajni referendum o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi - zbiranje podpor

Martina Dervarič je 28.10.2015 predsednika Državnega zbora RS obvestila o vložitvi pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi, ki ga je DZ sprejel dne 21.10.2015.

 

Predsednik Državnega zbora RS je določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi 2.11.2015, zadnji pa nedelja, 6.12.2015.

 

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo : "PROTI MILITARIZACIJI ".

 

Skladno s 16.b členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini in sicer tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba DKP.

 

Potrjevanja obrazca na Veleposlaništvu RS v Tel Avivu je v za zbiranje podpisov predvidenem obdobju možno vsak delavnik po predhodnem dogovoru. Prosimo, da svoj prihod napoveste na telefonski številki +972 3 6293563 ali na elektronskem naslovu vta@gov.si .

 

Volivec tako izpolnjen in potrjen obrazec pošlje pobudniku na naslov :

Zavod Radio Študent , Cesta 27. aprila 31, 1000 Ljubljana.