Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
02.06.2021  

Covid-19: informacija glede možnosti potovanja v Izrael

Tuji državljani potrebujejo za vstop v Izrael predhodno dovoljenje Uprave za prebivalstvo in imigracijo ali Ministrstva za zunanje zadeve Izraela. Slovenski državljani lahko za dovoljenje zaprosijo na Veleposlaništvu Države Izrael na Dunaju.

Dovoljenje za vstop v Izrael se lahko izda za obiske ožjih sorodnikov, tuje študente na izmenjavi ali študiju v Izraelu, tuje eksperte, poslovneže in zaposlene delavce, kulturnike in profesionalne športnike, prostovoljce v socialnih storitvah in kmetijstvu, paciente, ki potujejo na nujno zdravljenje, verske delavce, diplomate, tuje novinarje in za omejeno število skupin cepljenih turistov. Celotna informacija je na spletni strani:
https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020

Potniki morajo za vstop v Izrael predložiti negativen PCR test na Covid-19, ki ne sme biti starejši od 72 ur, in potovalno zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške zdravljenja zaradi Covid-19. Vsi potniki, ki potujejo v Izrael, se morajo v 24 urah pred potovanjem registrirati prek spletne strani: https://www.gov.il/en/service/request-entry-to-israel-covid19 Ob vstopu v Izrael morajo potniki opraviti ponoven PCR test na letališču.

Ob prihodu v Izrael velja obveznost 14-dnevne karantene, ki jo je mogoče skrajšati na 10 dni s testiranjem na Covid-19 ob začetku in ponovno na 9. dan karantene ob pogoju, da sta oba testa negativna. Iz obveznosti karantene so izvzeti potniki z izraelskim potrdilom o cepljenju proti Covid-19 oz. izraelskim potrdilom, da so preboleli okužbo, vendar morajo predložiti negativen Covid-19 test. Potniki, ki so bili cepljeni v tujini, lahko zaprosijo za izvzetje iz obveznosti karantene, če opravijo serološki test na prisotnost protitelesc proti Covid-19 v enem od pooblaščenih laboratorijev Ministrstva za zdravje Izraela.

Potniki za izstop iz Izraela prav tako potrebujejo negativen PCR test, opravljen v zadnjih 72 urah, ali izraelsko potrdilo o cepljenju oz. prebolenju Covid-19.

Več informacij:
www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020
www.gov.il/en/departments/air-travel-covid19-israel
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en